Bedrijfsbezoek – Kloosterboer Vlissingen.

Geplaatst op 15-05-2019 om 10:00  
  • Bedrijfsbezoek – Kloosterboer Vlissingen
  • Bedrijfsbezoek – Kloosterboer Vlissingen
 

De gehele groep van de JkdB is verwelkomd door Rene Castel van Kloosterboer in het kantoorpand in het Vlissingse havengebied. Zelf is René al 25 jaar werkzaam binnen Kloosterboer en kan met een boeiende presentatie het verleden tot en met het heden haarfijn beschrijven. Van CEO op de vorkheftruck in de beginjaren tot en met volledig geautomatiseerde hoogbouwmagazijnen anno nu. Er worden mooie anekdotes aangehaald en ook over de toekomst laat René zich. Zelfrijdende wagens om goederen van A naar B te verplaatsen is een van de vele projecten waar men nu mee bezig is om te gaan uitvoeren. Kortom, zeer innovatief en dat is ook de drijvende kracht van het bedrijf. Op deze manier van werken heeft het bedrijf ervoor gezorgd dan Chiquita niet meer in Antwerpen komt maar naar de Vlissingse haven.

Na de presentatie heeft de kamer een kijkje mogen nemen op het terrein van Kloosterboer. Hier begonnen we bij een vliegveld achtige setting waarbij het douane gedeelte van Kloosterboer zich huisvest. Hier dienen de vrachtwagenchauffeurs zich dienen aan/af te melden. Vervolgens gingen we naar het buitengebied waar de vele ogen vielen op de immens grote kraan die onlangs is aangeschaft om de Chiquita bananenboten te kunnen legen die wekelijks meerdere malen binnenkomen. Door alle indrukken is de temperatuur bij de JK leden behoorlijk gestegen en dat was een goede reden om ook even in de vriescel van Kloosterboer te kijken. Bij een temperatuur van -20°C konden we dan ook heerlijk afkoelen. Gebleken is dat er weinig ijskonijnen binnen de kamer zijn want na enkele seconden stond het gros weer buiten. Na afloop heeft de kamer ook mogen vergaderen in de toren van het kantoorpand.

Veel dank aan Kloosterboer en met name aan René Castel voor de gastvrijheid en het mogelijk maken van dit zeer geslaagde bedrijfsbezoek!