Van nat naar droog.

Geplaatst op 06-08-2017 om 08:08  
  • Van nat naar droog
  • Van nat naar droog
  • Van nat naar droog
  • Van nat naar droog
  • Van nat naar droog
 

Op 11 juli had de “juli-commissie” een avondje op het water in de planning. Helaas, na vele dagen prachtig weer waren de voorspellingen nu juist voor deze avond dat er net zo veel neerslag zou vallen als normaal in een hele maand.

Plan B
De leden werden gevraagd met de auto naar de BBQ locatie te komen; “Camping De Paardekreek” in Kortgene waar we met medewerking van oud-JK lid Arjan Brinkman een prima alternatieve BBQ locatie beschikbaar hadden gekregen, waar we droog konden barbecueën en onze plenaire vergadering binnen konden houden.

Last-minute bedrijfsbezoek
Alvorens we echter tot bovenstaande overgingen hebben we ons lid Jan-Pieter Timmerman nog bereid gevonden ons te verwelkomen op zijn bedrijf, Drogerij Timmerman, gelegen net buiten Kortgene.

Ondanks de geringe tijd van voorbereiding heeft Jan-Pieter ons toch boeiend kunnen vertellen over het bedrijf wat hij samen met zijn broer van hun vader heeft overgenomen.

En ondanks dat we allen waarschijnlijk de kenmerkende fabriek op Zuid-Beveland wel eens opgemerkt zullen hebben, hadden velen toch niet kunnen bedenken dat zij zoveel processen in eigen beheer hadden.

Timmerman blijkt meer dan 2800 Hectare onder contract te hebben waar ze zelf zorg dragen voor de oogst en vervolgens Luzerne verwerken tot structuurbalen en pellets, bedoeld als voer voor vee, pluimvee en paarden. Die zij vervolgens onder diverse private-labels verkopen op de Europese markt.

Onze dank gaat uit naar Jan-Pieter voor dit boeiende bedrijfsbezoek en oud-lid Arjan Brinkman voor het gebruik van de ruimte waar we vervolgens prima hebben kunnen barbecueën en vergaderen.