Hogerop bij Vliegveld Midden Zeeland.

Geplaatst op 16-08-2016 om 22:56  
  • Hogerop bij Vliegveld Midden Zeeland
  • Hogerop bij Vliegveld Midden Zeeland
  • Hogerop bij Vliegveld Midden Zeeland
  • Hogerop bij Vliegveld Midden Zeeland
  • Hogerop bij Vliegveld Midden Zeeland
  • Hogerop bij Vliegveld Midden Zeeland
 

Onder het motto ‘beste kleine vliegveld van Nederland’ werkt de bevlogen directeur Enno Belderok aan zijn missie om Vliegveld Midden Zeeland weer sterker op de (luchtvaart)kaart te zetten. Juniorkamer de Bevelanden is nieuwsgierig op welke manier hieraan vorm wordt gegeven en bracht een bedrijfsbezoek tijdens de ‘Summer Vibes’ plenaire.

In het slop
Door bepaalde beleidsbeslissingen in het verleden is het vliegveld met de onverharde landingsbaan uit de gratie geraakt. Ook was er discussie onder de aandeelhouders in hoeverre een verharde baan in plaats van gras meerwaarde biedt voor het vliegveld. Sinds het aantreden van Enno heeft hij de dalende trend op het gebied van aantal vliegbewegingen, recreatieve bezoekers, rondvluchten, overige luchtactiviteiten en bedrijvigheid kunnen keren. Onder andere met een vernieuwd restaurant met een mooi terras begin dit jaar heeft de mooie locatie weer een nieuwe impuls gekregen.

Breed takenpakket
De exploitatie van het vliegveld is niet eenvoudig. De verschillende taken zoals onderhoud, luchtverkeersleiding, veiligheid en overige bedrijfsvoering moet op een gezonde manier bestuurd en gefinancierd worden. Tijdens een presentatie en een rondleiding hebben de leden van de Juniorkamer hier meer inzicht in gekregen. Wij willen Enno Belderok hiervoor hartelijk bedanken.

Rondvlucht
Voorafgaand aan het officiële bezoek hebben enkele leden gegeten op het terras van het nieuwe restaurant. Vervolgens zijn de meeste leden in een Cessna gestapt om een rondvlucht te  maken over onze mooie provincie. Dit is een echte aanrader.

Website Vliegveld Midden Zeeland: vliegveldzeeland.nl
Facebook Vliegveld Midden Zeeland: facebook.com/vliegveldmiddenzeeland
Twitter Vliegveld Midden Zeeland: twitter.com/middenzeeland