Bezoek Koninklijke Zeelandia Groep Zierikzee.

Geplaatst op 25-07-2016 om 21:26  
  • Bezoek Koninklijke Zeelandia Groep Zierikzee
  • Bezoek Koninklijke Zeelandia Groep Zierikzee
  • Bezoek Koninklijke Zeelandia Groep Zierikzee
 

In het kader van de LEAP (Learning Evaluation And Planning) plenaire in juli hebben wij een bezoek mogen brengen aan één van de pareltjes op het gebied van Zeeuws ondernemerschap: Koninklijke Zeelandia Groep te Zierikzee. Onder leiding van fabrieksmanager Martin Verburg en zijn assistente Andrea Marteijn zijn wij meer te weten gekomen over de geschiedenis, de huidige activiteiten, de ontwikkeling en marktpositie van het groeiende bedrijf. Met name de hiermee gepaarde investeringen in de productielocaties, het imago en misschien nog wel het belangrijkste: human capital.

Over Koninklijke Zeelandia Groep
Grondlegger H.J. Doeleman is in 1900 gestart met de productie en verkoop van beschuitgelei. Van Zeeuwse behoudendheid is zeker geen sprake geweest. De eerste exportactiviteiten dateren van 1923 en nu is Koninklijke Zeelandia Groep dé betrouwbare hofleverancier van kwaliteitsproducten en helpt de bakker aan inspiratie en ingrediënten. Inmiddels bestaat het assortiment uit meer dan 2500 artikelen die in meer dan 70 landen worden gebruikt door bakkers.

Onze dank gaat uit naar Martin en Andrea voor de passende presentatie en rondleiding op de productielocatie in Zierikzee. Vervolgens hebben diverse leden in het weekend zichzelf overtroffen met bakkunsten aan de hand van een welgevulde goodybag.

Website Zeelandia: zeelandia.nl
Facebook Zeelandia: facebook.com/ZeelandiaNederland
Twitter Zeelandia: twitter.com/ZeelandiaRdB
LinkedIn Zeelandia: linkedin.com/company/zeelandia-nederland-b-v-